>

Schijfremmen toegelaten vanaf 1 juli 2018

28-06-2018


Vanaf dit weekend (1 juli 2018) zijn schijfremmen toegelaten in alle categorieën binnen Cycling Vlaanderen. Hiermee profileert Cycling Vlaanderen zich verder als een moderne federatie en speelt ze in op het laagdrempelig maken van de wielersport. 


In een officieel persbericht deelt te UCI mee dat vanaf 1 juli 2018 SCHIJFREMMEN toegelaten worden. Belgian cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB trekken dit door naar alle categorieën vanaf miniemen.

Na de beslissing van de internationale wielerunie UCI (zie persbericht) springt Cycling Vlaanderen mee op de kar. Vanaf 1 juli zijn schijfremmen in alle categorieën toegelaten, en dit in alle wielerdisciplines (behalve piste). Na de succesvolle integratie in het mountainbike en cyclocross werd deze beslissing doorgetrokken naar de weg en het BMX.


Cycling Vlaanderen koos ervoor om geen uitzonderingen te maken en het gebruik van schijfremmen over de hele lijn gelijk te trekken. Met deze beslissing krijgen jeugdrennersde mogelijkheid om eenzelfde fiets te gebruiken in de verschillende disciplines (bv. weg en cyclocross) en wordt er ingespeeld op de veelvuldige vraag van ouders en clubs