BMX Europees kampioenschap juniores & challenges 2018

17-07-2018

Het afgelopen weekend werd in Sarrians, Frankrijk het EK BMX voor de challenges en junior categorie verreden. In het hol van de leeuw dus. België en ook onze provincie mag trots zijn op de resultaten die er behaald werden: 25 finaleplaatsen waaronder 12 voor Antwerpenaren. 4 titels waaronder 2 voor Antwerpen.

Belangrijk is dat vele rijders de vorige jaren reeds goede resultaten wisten te behalen op de grootste internationale wedstrijden en dus geen eendagsvliegen zijn. Er zijn echter ook heel wat nieuwe namen bij en ook de resultaten in de cruisers categorieën worden alsmaar beter.

Bo Van Tiggel, reeds Belgisch kampioene bij de junior women geworden de week voordien in Dessel, behaalde een prachtige zesde plaats bij de junior women en moet in de toekomst, samen met nog een aantal andere jongere dames, ongetwijfeld Elke Vanhoof kunnen bijstaan voor het behalen van de belangrijke UCI punten bij de dames elite.

Dat wij een enorm sterke lichting 14 jarige boys hebben wisten we al langer. Wannes Magdelijns werd eerste. Maar ook in de andere jongeren categorieën zijn we ondertussen uitgegroeid tot een sterk BMX land en ook provincie. Maxime Breugelmans was eveneens eerste, zij bij de girls 10. Alle Antwerpse medaillewinnaars en diegenen die een finaleplaats behaald hebben, kan je terugvinden in de onderstaande lijst.

Ik wil alle rijders, hun ouders, trainers, teams en clubs feliciteren met deze prachtige resultaten. De toekomst ziet er goed uit voor onze toppers en het Antwerpse BMXen.

Ludo Van Den Brandt, voorzitter


Junior Women:               Bo Van Tiggel 6de (Wuustwezel)

Cruisers 17/24:                Robbe Verschueren 5de (Putte)

Cruisers Girls 30/39:      Katrien De Leeuw 8ste (Oelegem)

Cruisers Girls 40+:          Peggy Marien 2de (Arendonk)

Girls 7:                             Delphine Beirinckx 6de (Wiekevorst)

Girls 8:                             Eline Wynanats 6de (Mol)

Girls 10:                            Maxime Breugelmans 1ste (Beerse)

Boys 10:                           Lars Bosch 2de (Oelegem)

Girls 11:                             Sanne Lumbeeck 4de (Hoboken)

Boys 14:                            Wannes Magdelijns 1ste (Oevel)

Men 17/24:                       Joffrey Wouters 4de ( Hulshout)

Men 25/29:                      Bram De Laat 3de (Arendonk)  


ALLE UITSLAGEN KLIK HIER