GEZONDHEIDSSESSIE BRECHT - 25 APRIL 2019 Juniores

26-04-2019

Philippe Mariën, coördinator antidopingcommissie en veiligheidscel Belgian cycling tevens UCI official en werkzaam bij Belgian cycling doorkruist de Vlaamse provincies de laatste jaren tijdens de maand april met de verplichte "gezondheidssessies" voor de 1ste jaars juniores, sinds enkele jaren is het thema "veiligheid" ook een belangrijk punt geworden tijdens deze infoavond.

Alle jaren zijn we echt verbaasd om deze info te vernemen, de aanwezige renners volgde aandachtig deze sessie, misschien te overwegen om andere categorieën of clubleiders ook hierbij te betrekken. Deze sensibilisering is van groot belang voor alle renners.

De andere personen van het panel waren Frank Demeyere van de nationale loterij die hun medewerking verlenen aan dit project voor onze jongeren, Dokter Kris Van der Mieren al jaren hoofd van de medische cel bij Belgian cycling, Dokter Marc Dobbeleir van NADO Vlaanderen en onze Belgische kampioene dames elite Annelies Dom die haar ervaringen toelichtte omtrent anti-dopingcontroles en veiligheid.

Namens onze WPV commissie willen wij hen hartelijk bedanken voor hun medewerking aan dit project en we hopen dat de aanwezige renners hier belangrijke informatie hebben opgestoken voor hun toekomst als wielrenner.

Hieronder kun je een volledige beschrijving terugvinden in de powerpoint die besproken werd.

>>> POWERPOINT GEZONDHEIDSSESSIES 2019


Enkele foto's van de "gezondheidssessie" voor juniores te Brecht op 25 april 2019