VLAAMS KAMPIOENSCHAP PISTE WEM GENT 1 DECEMBER 2018

02-12-2018

RENZO RAES (WACTEAM) wint spannende strijd met Wannes Dewulf op Vlaams kampioenschap piste

Door Jo Groenevinger op 2 Dec 2018 - 08:54

Op de piste van Gent waren gisteren de zenuwen gespannen voor het Vlaams en Waals kampioenschap bij de nieuwelingen. Renzo Raes werd Vlaams kampioen met 2 punten verschil op Wannes Dewulf. Yoran Van Gucht veroverde de bronzen plak. Noah Detalle werd Waals kampioen. Hier waren de andere podiumplaatsen voor Thibaut Bernard en Mathias Sclacmender.

"In Gent was er gisteren de witte trui van Kampioen van Vlaanderen te verdienen was. We zijn met 39 nieuwelingen aan de start verschenen maar we worden mooi opgesplitst tussen Vlaamse en Waalse renners. We rijden elk ons eigen kampioenschap. We moeten vier disciplines betwisten, respectievelijk een scratch - temporonden - afvalling en puntenkoers. Het is een bikkelharde strijd en de meeste punten verlies ik in mijn sterkste onderdeel de temporonden. In de scratch eindig ik tweede achter een sterke Wannes Dewulf maar de afvalling kan ik dan weer winnen. Alles word verdeelt in de puntenkoers en richting laatste sprint staan Wannes en ik met gelijke punten. Niemand kan ons nog bijbenen met de punten dus word het een onderlinge strijd voor goud of zilver. Als de bel klinkt neem ik de sprint voor mijn rekening en rij ik misschien wel de langste 300m uit mijn prille carrière. Wannes zit aan het wiel en is vliegensvlug maar gelukkig kan ik hem ditmaal wel afhouden en zo naar de gouden plak en bijhorende witte trui van kampioen van Vlaanderen fietsen. Bij deze wil ik Wannes nog veel beterschap wensen want hij kwam toch wel zwaar ten val in de afvalling. Proficiat aan alle andere podium kandidaten."

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157704215378645

Artikel: cyclingsite.be

     podium nieuwelingen : Vlaams kampioen RENZO RAES (A)


                   podium dames-jeugd : 2de plaats AAIKE COOLS (A)

podium aspiranten U14 : 3de plaats MATS VANSPRINGEL (A) 


Coach JAN MEEUSEN aan het woord

"Prachtige prestaties van onze Antwerpse pistiers op het Vlaams kampioenschap omnium. Top inzet van alle Antwerpenaars resulteert in enkele bijna-podiumplaatsen, een bronzen en een zilveren medaille, en als klapper 2 titels! 

Proficiat vanwege een trotse coach. 

Jan Meeusen

Vlaams Kampioenschap omnium piste Gent 1/12/2018

Op zaterdag 1 december vonden de Vlaamse Kampioenschappen omnium plaats op de piste van Gent. Zowel de aspiranten, nieuwelingen als dames jeugd konden er strijden voor de mooie Vlaamse trui.

Bij de 13 jarige aspiranten kende Mats Vanspringel een ongelukkige start met een 10de plaats in de scratch. Hij herpakte zich nadien mooi met een oa. een tweede plaats in de temporonden na een geweldig slotmaneuver. Uiteindelijk mocht hij als derde in de eindstand de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Liam Van Bylen reed bij de 14 jarige aspiranten een uitstekend omnium. Bij de scratch keek hij iets te veel naar topfavoriet Van Neste waardoor hij in een slechte positie aan de sprint begon. Een 4de plaats was daar dan nog het hoogst haalbare. Geen nood echter, Liam bleek in zowel de temporonden, de afvalling en de puntenkoers de beste renner op de baan en kon uiteindelijk vrij comfortabel zijn 3de Vlaamse titel binnenhalen.

De meisjes nieuwelingen en junioren reden samen hun kampioenschap, echter wel met een aparte uitslag. Bij de junioren werkte Stephanie Kemps een attente eerste wedstrijd van het seizoen af. Onze provinciale kampioene kwam net tekort voor het podium en reed naar een verdienstelijke 4de plaats. Ook Kato Aerts kon zich enkele keren laten opmerken. Zij knokte zich naar een 6de plaats bij de Vlaamse juniores. Bij de meisjes nieuwelingen was de provincie Antwerpen met Aaike Cools, Jolien Van Coninckxloey en Ines Van de Paar goed vertegenwoordigd. Aaike reed een zeer solide omnium met 4 tweede plaatsen, telkens achter topfavoriete Marith Vanhove. Haar zilveren medaille is er eentje met een gouden randje. Marith rijdt momenteel outstanding, maar ook Aaike steekt boven de rest van de collega's uit. Jolien was goed op weg naar een medaille tot ze zich bij de afvalling liet insluiten en vroegtijdig uitgeschakeld werd. Haar goede puntenkoers bracht haar nog zeer dicht bij het podium. Een 4de plaats in de einduitslag werd haar deel. Ines, die na lichamelijk leed van ver moet terugkomen, rijdt week na week beter. Haar vastberadenheid vertaalt zich in een evenwichtig omnium met een 5de plaats in totaal. Als we onze dames jeugd kunnen blijven motiveren voor de piste, wacht ons hier een mooie toekomst!

Misschien wel de spannendste wedstrijd werd gereden bij de jongens nieuwelingen. Daar keken de 3 topfavorieten elkaar meermaals het wit uit de ogen. Renzo Raes begon sterk aan het omnium met een 2de plaats in de scratch. Hij was echter zeer ongelukkig in de temporonden, waardoor het kalf verdronken leek. Wat weinig mensen gezien hadden, was dat een supersterke Renzo hier op het einde wel medefavoriet Dewulf los uit het wiel reed (uit colère?). Na wat mentaal oplapwerk won een attente Renzo de afvalling. En een zeer sterke puntenkoers bracht hem de oververdiende Vlaamse trui op. In zijn schaduw vocht eerstejaars Yorick Slaets een verbeten strijd uit voor een dichte ereplaats. Een 7de plaats werd zijn deel, op amper 2 puntjes van de 4de. Mits een betere uitgangspositie bij de scratch had dat er voor hem zeker ingezeten. Jasper Bertels kon in zijn eerste piste wedstrijd bij de nieuwelingen regelmatig mooi zijn mannetje staan. Mits een kleine aanpassing van zijn materiaal zal hij de komende weken sowieso opschuiven. Ook onze derde eerstejaars Jan Van de Weyer reed een verdienstelijke wedstrijd. Week na week zit er verbetering in, vroeg of laat wordt dit beloond met een mooie uitslag.

Kortom prachtige prestaties van onze Antwerpse pistiers op het Vlaams kampioenschap. Top inzet van alle Antwerpenaars resulteert in enkele bijna-podiumplaatsen, een bronzen en een zilveren medaille, en als klapper 2 titels!

Proficiat vanwege een trotse coach Jan!

Aaike Cools zilveren medaille winnaar bij de dames jeugd en Renzo Raes Vlaams kampioen bij de nieuwelingen ontvangen felicitaties van de voorzitter van onze afdeling Jan Vandael
Aaike Cools zilveren medaille winnaar bij de dames jeugd en Renzo Raes Vlaams kampioen bij de nieuwelingen ontvangen felicitaties van de voorzitter van onze afdeling Jan Vandael
Liam Van Bylen Vlaams kampioen U15 en Mats Vanspringel bronzen medaille winnaar U14 ontvangen felicitaties van voorzitter afdeling Jan Vandael en voorzitter WPV Swa Eliaerts
Liam Van Bylen Vlaams kampioen U15 en Mats Vanspringel bronzen medaille winnaar U14 ontvangen felicitaties van voorzitter afdeling Jan Vandael en voorzitter WPV Swa Eliaerts

             foto's : Jan Meeusen


Derde Vlaamse trui voor Liam Van Bylen op de piste 

Door Jo Groenevinger op 3 Dec 2018 - 19:06


Afgelopen zaterdag was er het Vlaams Kampioenschap op de piste voor de aspiranten. Bij de 14-jarige ging de zege naar Liam Van Bylen.

"Zaterdag voor de 3e keer Vlaams kampioen omnium geworden. In de scratch een beetje te afwachtend gereden waardoor ik te ver zat bij het ingaan van de laatste ronde. Dankzij een goede laatste ronde toch nog 4e geworden.
In de felbevochten temporonde namen veel renners punten. Ik had 2 punten en werd ook 2e met 1 punt minder als Viggo Van Neste. Bij de afvalling heb ik een hele goede zaak gedaan voor het klassement. Ik won de afvalling en nam veel voorsprong op mijn concurrenten. De puntenkoers kon ik controleren dankzij mijn grote voorsprong, ook hier werd ik 2e met 1 puntje minder. Proficiat aan alle deelnemers, mijn goede maatjes en aan de medaillewinnaars. Superblij en fier op mijn 3 opeenvolgende Vlaamse titels !!! Artikel: cyclingsite.be

Podium U15 : Vlaams kampioen LIAM VAN BYLEN (A)

Alle medaillewinnaars Kampioenschap van Vlaanderen piste U15