WANNES MAGDELIJNS WERELDKAMPIOEN

30-07-2019

Wannes Magdelijns wereldkampioen BMX bij 15-jarigen

Wannes Magdelijns uit Oevel heeft zich tijdens de afgelopen wereldkampioenschappen BMX in Zolder tot wereldkampioen gekroond bij de 15-jarigen. Hij was daarmee slechts één van de twee Belgische wereldkampioenen. Een unieke prestatie ook omdat Magdelijns eerder dit jaar al Belgisch én Europees kampioen werd in z'n leeftijdscategorie. Al blijft hij er, ondanks die omstandigheden, bijzonder rustig onder.

De afgelopen weken waren voor de Antwerpse BMX afdeling opnieuw fantastisch. En dit niet alleen door Wannes Magdelijns 

De resultaten van de Antwerpse BMX-ers op het pas afgelopen EK en WK mogen gezien worden. Zoals blijkt uit onderstaand schema werd Wannes Magdelijns in een maand tijd zowel Belgisch, Europees als Wereldkampioen in zijn categorie, Boys 15. Joffrey Wouters werd Europees kampioen in de categorie Men 17-24. Bij de Junior Women op het EK werd Marthe Goossens zesde. In dezelfde categorie als Wannes haalde Jools Melis ook twee keer een finaleplaats: op het EK werd hij derde, op het WK zesde. Ook Maxime Breugelmans haalde twee keer het podium in haar categorie, Girls 11: zij werd twee keer tweede. Dit zijn allemaal bevestigingen van de goede resultaten die de betrokken rijders in het verleden behaald hebben. Naast de hoger vermelde rijders waren er nog vele andere die een finaleplaats wisten te behalen. Dit is zeker geen sinecure want zowel aan het EK als het WK nemen steeds de allerbeste rijders deel. In Zolder waren er dat zo maar liefst 3800, een absoluut record. 

Aan alle betrokken rijders, hun ouders, clubs, teams, sponsors en supporters, van harte proficiat voor de bereikte resultaten en op naar nog meer en beter...

Jullie kunnen vanaf nu met het allergrootste vertrouwen reeds uitkijken naar 2020 met als één van de hoogtepunten het EK op jullie eigen terrein. 


Verslag reportage RTV Wannes Magdelijns KLIK HIER


Een fiere MTB-BMX-voorzitter,                                                                                                                    Ludo Van Den Brandt