Toelating om te koersen in het buitenland


Elke renner, uitgezonderd een Elite 1 (eliterenner met contract), Elite 3 (amateur, master /funklasser MTB) of Master, die aan een wedstrijd wil deelnemen in het buitenland, moet hiervoor een toelating vragen. Deze toelating kan via formulier online worden aangevraagd. 

U vindt het formulier door HIER te klikken.

Dit dient minstens acht dagen voor de wedstrijd te gebeuren. 

Waarom is dit nodig ?

Met de toelating kan je je aanbieden aan de inschrijving van de wedstrijd in het buitenland. Dit is voor die organisator/federatie een bewijs dat je verzekering in orde is en dat je officieel mag deelnemen aan de wedstrijd.

Bovendien is het zo dat U17, junioren, U23 en Elite 2 (elite z.c) een vergunning aan een verminderde prijs krijgen. Per wedstrijd betalen ze een bijdrage om dit te compenseren. Voor een wedstrijd in het buitenland dient 5 EUR (weg-piste-veld) of 3 EUR (MTB-BMX) betaald te worden.

Wat met clubs die willen koersen in het buitenland ?

Aanvragen van clubs tot deelname aan een buitenlandse interclubwedstrijd moeten ten laatste 6 weken vooraf toekomen bij de Sporttechnische Commissie (STC) die hierop een positieve of negatieve beslissing zal meedelen. 


Alvorens het definitieve toelatingsformulier wordt verstuurd dient de club vooraf in regel te zijn met de bijdrage tot het solidariteitsfonds, een kopie van de uitnodiging van de organisator op te sturen naar de STC en de wedstrijdbijdrage voor de deelnemende renners. 


De STC is als enige bevoegd voor het verlenen van toelatingen aan de clubs om deel te nemen aan buitenlandse wedstrijden en bepaalt ook de algemene toelatingsvoorwaarden en de eventuele sancties bij het niet eerbiedigen van deze voorwaarden.

>>> LINK NAAR DE AANVRAAG VOOR CLUBS 


Bijkomende buitenlandse verzekering?

OPGELET: wil je als competitierenner een bijkomende verzekering die o.a. mogelijke repatriëringskosten dekt? Voor slechts 12 euro per jaar ben je verzekerd!

Ik wil de verzekering aanvragen...

- Betaal 12 euro op het algemeen rekeningnummer van Cycling Vlaanderen (BE77 3930-0404-0242)

- Stuur een mail naar massimo.van.lancker@cycling.vlaanderen