>

Belgian Cycling reageert op onsportief gedrag supporters tijdens WK Veldrijden Bogense

17-02-2019

Met één gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles kijkt Belgian Cycling tevreden terug op de voorbije Wereldkampioenschappen Veldrijden in Bogense. In Denemarken bewezen onze renners dat ze bij de smaakmakers horen in deze discipline. Tegelijk wenst Belgian Cycling ook de andere federaties te feliciteren met de behaalde resultaten. De sportliefhebbers kregen vijf mooie wedstrijden te zien, telkens met een verdiende winnaar als wereldkampioen.

Belgian Cycling draagt de internationalisering van het veldrijden een warm hart toe. Net daarom is het jammer dat moest vastgesteld worden dat een aantal toeschouwers - gelukkig een absolute minderheid - het daar blijkbaar moeilijk mee heeft. Niemand, ook de Belgische delegatie niet, is gebaat met onsportief en kwetsend gedrag.

Dat onze Belgische renners zondagmiddag na een correct verlopen sportieve strijd de duimen moesten leggen voor Mathieu van der Poel hoort bij de wetten van de sport. Voor Belgian Cycling verdient de Nederlander de wereldtitel. We feliciteren Mathieu van der Poel dan ook oprecht, niet alleen voor de manier waarop hij zijn tweede wereldtitel won, maar ook voor al het moois dat hij de afgelopen maanden in het veldrijden heeft laten zien.
Als Belgian Cycling en de renners die de federatie afvaardigt naar een WK geen moeite hebben om te erkennen dat Mathieu van der Poel de komende twaalf maanden de regenboogtrui terecht zal dragen, dan vereisen de wetten van de sportieve logica, de fairplay en de beleefdheid dat ook de toeschouwers en supporters zich daarbij aansluiten.

Het overgrote deel van de Belgische fans die naar Denemarken waren afgezakt maakten van de Wereldkampioenschappen in Bogense een volksfeest. Het mag niet gebeuren dat enkelingen die unieke sfeer voor een stuk verpesten en Belgian Cycling wenst zich hiervoor te verontschuldigen.

Bron: website Belgian cycling