>

Erelid  WILLY CARPENTIER  overleden

04-01-2019


Beste sportvriend,


Cyling Vlaanderen afdeling Antwerpen en de WPV commissie melden u met diepe droefheid het overlijden van erelid WILLY CARPENTIER, op 71 jarige leeftijd na een slepende ziekte is hij in huislijke kring heengegaan op 31 december ll. 

De uitvaartliturgie zal plaatsvinden op DINSDAG 8 JANUARI 2019 te 10u in de parochiekerk St. Leonardus te Aartselaar (Laar).

Namens onze afdeling bieden wij zijn echtgenote Maria, zijn kinderen en familie onze oprechte deelneming aan en veel sterkte.


Willy kreeg de wielermicrobe te pakken in 1963 als lid van Wielerclub Steeds Vooraan Kontich dat met 6 renners van start ging. Later zou hij naar De Dijlespurters Mechelen uitwijken mede door Karel Verschueren die daar in het bestuur zetelde, in de periode 1968-1969 beëindigde hij zijn rennerscarrieré en werd hij een tijdlang ploegleider bij De Dijlespurters Mechelen, waar hij samen met zijn schoonbroer Gregoire Van Moer als mecanieker de Ronde van Namen leidde. Na de fusie met Vlug en vrij Muizen verdween hij uit het bestuur en kreeg hij met Karel Verschueren die in het hoofdbestuur zetelde van de provinciale afdeling de ideale leermeester en werd hij sportafgevaardigde. Hij kende de reglementen op zijn duim. Hij was ook een tijdlang secretaris en voorzitter WPV en maakte gedurende meerdere jaren in Zaal Nilania te Nijlen op de maandagen en zaterdagen vele vergunningen voor de renners en administratieformulieren voor de wedstrijd-organisatoren, daarna gaf hij de fakkel door aan Swa Eliaerts die van hem veel geleerd heeft omtrent organisaties en is hem hiervoor nog steeds zeer dankbaar. Ook hebben we vernomen van schoonbroer Gregoire dat er onlangs en meestal oudere renners die hem nog steeds opbelden voor allerlei vragen omtrent de wielersport en steeds gaf hij hen nog advies.


"Jarenlang bepaalde hij de koers                                                                      nu geeft hij het roer uit handen.                                                          Dankbaar zijn wij dat wij mee konden varen".