>

GEZONDHEIDSSESSIE BELGIAN CYCLING 10 APRIL 2024

11-04-2024

Met dank aan het Wacteam voor de reservering van de zaal in het Ontmoetingscentrum te St. Lenaerts kon Belgian cycling terecht voor de verplichte GEZONDHEIDSSESSIE voor de 1ste jaars juniores te St. Lenaerts.

De Federale Politie en Belgian Cycling werken samen rond twee thema's: rekrutering bij de politie en veiligheid bij wielerwedstrijden. Tijdens speciale informatiesessies worden jeugdwielrenners ook geïnformeerd over alle interessante jobmogelijkheden bij de Geïntegreerde Politie, na een kleine introductie van de federale politie door Mario Scheys startte de sessie met het panel bestaande uit bondsdokter BC Kris Van der Mieren, secretaris BC Xavier Vandermeulen, NADO Piet De Pauw en profrenner Toon Aerts zij gaven toelichting omtrent het verloop van een dopingcontrole, veiligheid, gezondheid en als slot het verhaal en aanwijzingen van Toon wat te vermelden bij een dopingcontrole. 

Dank u Toon ! veel respect om de jeugd hiervoor te sensibiliseren. 

Na afloop van de sessies in al de provincies zullen we de presentatie hier publiceren, enkele belangrijke slides hebben we hier al gepubliceerd.