>

HOE ACTIVEER IK EEN TRANSPONDER

13-09-2019

We hebben gemerkt te Kessel tijdens het veldrijden dat bij een 23 tal renners hun transponder niet leesbaar was bij het overschrijden van de aankomstlijn, het merendeel omdat ze de eenmalige activatie bij My laps niet hebben gemaakt. Het koppelen met vergunning bij cycling Vlaanderen was meestal wel in orde. 
----

Lees hier aandachtig de handleiding van cycling Vlaanderen


ACTIVEREN VAN JE PROCHIP FLEX 

Voordat men gebruik kan maken van de ProChip FLEX moet deze eenmalig geactiveerd worden via de gratis FLEX Manager software (alleen beschikbaar voor Windows). Plug de transonder in je computer via de USB-verbinding. 

DOWNLOAD HIER DE GRATIS SOFTWARE >>>> "Flex ProChip Manager"                                        en plaats het programma op het bureaublad van uw pc of laptop 

Via de USB-verbinding kan men de batterijstatus van de ProChip FLEX checken, zien hoe lang het huidige abonnement nog loopt en het abonnement verlengen. Als de ProChip FLEX via de USB aansluiting aan je computer verbonden wordt, opent automatisch de ProChip FLEX Manager. Let op: de ProChip FLEX heeft een batterij die ongeveer 5 jaar meegaat en is NIET oplaadbaar. Als binnen een actieve abonnementstermijn de batterij van de transponder leeg geraakt, dan krijgt de renner gratis een andere, vervangende transponder (wel met een nieuw transpondernummer!).


Wat hebben we al opgemerkt?

We hebben vastgesteld dat transponder achteraan op rugnummer gekleefd werden, ons systeem kan ze niet lezen, de transponder moet minder dan 1m boven de grond hangen om gelezen te worden. Bij de elitewedstrijden die werken met Chronorace werkt dit wellicht niet met My laps. 

Ook renners die met clubtransponders rijden waarvan de batterij leeg is. Hopelijk binnen termijn van het abonnement zodat de transponder omgeruild kan worden.                                                  Indien GEEN ENKELBAND laat een seintje bij de inschrijving, er kan er eentje aangekocht worden. 

Het zijn kleine details, maar zorg dat dit zo snel mogelijk in orde is want na verloop van tijd zul je wellicht niet meer in de uitslag opgenomen worden !