>

Provinciaal kampioenschap Hoboken juniores 1 mei 2018

02-05-2018

Podium Provinciaal kampioenschap juniores Hoboken 1 mei 2018

                                                                 1. JASPER VAN DEN PLAS                                                                                                                           2. JARNE VAN GRIEKEN                                                                      3. SANDER HUYBRECHTS

Jasper Van Den Plas viert eerste zege met provinciale trui in Hoboken

Het provinciaal kampioenschap van Antwerpen voor juniores werd verreden in Hoboken in een open wedstrijd. Al vrij vlug in wedstrijd kregen we een groepje van 5 voorop met daarin 1 Nederlander en 4 renners van de provincie Antwerpen. Na enkele rondes moet de Nederlander de rol vooraan lossen en ging de strijd voor de trui tussen Jarne Van Grieken, Jasper Van Den Plas, Robbe De Weert en Sander Huybrechts. De renners konden een voorsprong van een 30-tal seconden behouden op het peloton. In een spannende spurt uiteindelijk tussen Jasper en Jarne was Jasper de snelste. Sander werd derde en Robbe verdienstelijk 4e. Het is voor Jasper zijn eerste wegkoers dat hij wint sinds hij gestart is met het wielrennen.

"Het gevoel was de eerste 2 rondes minder maar ben dan in de wedstrijd gerold. Ik merkte nadat we weg waren met ons groepje van 4 dat het peloton niet meer zou terugkomen. Ik was niet echt zeker van de sprint maar het toch kunnen afmaken. Ik had het zeker niet verwacht dat ik de trui ging behalen na een tweedaagse in Frankrijk. "

gelezen op cyclingsite.be door Kurt Vermeerbergen


Meer foto's: klik  hier