>

Provinciale veldrittrainingen starten op 24 augustus

16-08-2022

Oud-renner DAVID LAENEN uit Lille werd aangesteld als provinciale coach van onze provincie. Hij zal de trainingen begeleiden voor de aspiranten U15, nieuwelingen en juniores. Deze trainingen starten telkens op woensdag om 14 en 15 uur vanaf 24 augustus tot einde seizoen.

Wij hopen dat alle renners die niet bij hun club terecht kunnen, afzakken naar de Lichtaartse bossen om daar begeleid te kunnen worden door David. Hij startte zelf in 1979 tot 1986 als BMX-er. Hij stapte over naar het veldrijden in 1986 als junior en op 38 jarige leeftijd hield hij het voor bekeken na toch enkele overwinningen en vele ereplaatsen vooral in het regelmatigheidscriterium van de De Moedige Veldrijder. Ook nam hij deel aan vele A-veldritten en was een van de eerste renners die samen met Danny De Bie over de balkjes kon springen en het publiek kon opwinden.

Als hij onze jeugd dat kan bijbrengen om deze techniek onder de knie te krijgen dan mogen we fier zijn en hopen dat we binnen enkele jaren in onze provincie weer kampioenen kunnen hebben.

Ook bij technische akefietjes aan de fiets kan men op training bij David terecht daar hij in dagelijkse leven tewerkgesteld is bij bpost als fietshersteller.

De WPV commissie wenst David alvast veel succes toe !