>

VICTOR CAMPENAERTS OPNIEUW EUROPEES KAMPIOEN TT

25-08-2018

WAS DIT HET GEHEIME WAPEN VAN EUROPEES KAMPIOEN CAMPENAERTS? 


"IK RIJD 2 WATT SNELLER DOOR MIJN SNOR"

door Bart Ver Elst Wielerkrant

9 augustus 2018 09:10

Victor Campenaerts kroonde zich woensdag voor het tweede jaar op rij tot Europees kampioen tijdrijden. De in Winksele wonende Lotto Soudal-renner is tot in de puntjes met alle details bezig. En telt dat ook voor zijn snor?

Campenaerts stond woensdag met een opvallende snor aan de start van zijn tijdrit. Volgens Anthony Pauwels, kinesist bij de Belgische wielerbond én broer van Serge, reed Campenaerts zo 2 watt sneller.

"Victor is altijd bezig met alles te onderzoeken", vertelt Pauwels over die opvallende anekdote bij Sporza. "Bij de start vroeg Ryan Mullen aan Victor waarom hij zijn snor had laten staan. 'Ik rijd er 2 watt sneller mee', antwoordde Victor.""

AERODYNAMICA

"Het was wellicht wat om Mullen uit zijn tent te lokken en ik heb geen idee of Victor dat echt onderzocht heeft, maar het zou me zeker niet verbazen mocht hij het wel gedaan hebben", aldus Pauwels.

Campenaerts is een echte vakman. "Victor ziet alles in functie van aerodynamica. Zo laat hij zijn rugnummer toch nog altijd oppinnen, omdat hij in testen gezien heeft dat een ingewerkt nummer in de trui niet sneller gaat. Ook zijn helm staat ver naar achteren, met de punt echt in de nek."

De WPV commissie cycling Vlaanderen Antwerpen wil Victor die een Antwerpse roots heeft gelukwensen met deze straffe prestatie